Tarinamme


Vuonna 1885 rakennettu talo Nummisissa on yksi Suomen vanhimmista kyläkouluista. Talon kunnostusprojekti alkoi muutama vuosi sitten Mikon visiosta perustaa paikalle moderni farmi ja oppimiskeskus. Myöhemmin talolle tiensä löysivät myös Anna, Suvi ja Sami, ja kesällä 2020 he perustivat yhdessä Alkemistin Talon. Nykyisiä talon asukkaita yhdistää käsitys siitä, kuinka jokaisen ihmisen henkilökohtainen elämä voi olla alkemistinen prosessi ja miten jokaisen tarkoitus on kasvaa ja kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Alkemistin Talo syntyi yhteisestä kiinnostuksesta ja halusta luoda elämäämme monipuolisesti hyvinvointia sekä inspiroida toiminnallamme myös muita. Talon tarkoitus on toimia myös verkostoitumis- ja kokoontumispaikkana muille samanlaiset arvot jakaville ihmisille. Talolla kaikki asukkaat pääsevät toteuttamaan omia elämäntehtäviään toisiaan inspiroiden ja kehittäen yhdessä toimintaa kohti luonnonmukaista yhteisöelämää sekä luovaa ja tasapainoista arkea.

Suomalaisessa viisausperinteessä Seppä Ilmarinen on alkemistin ja hengen soturin arkkityyppi. Kuten mestariseppä jalostaa suomalmista uskomattoman kauniita viikinkimiekkoja, hengen soturit jalostivat omasta persoonastaan parhaan mahdollisen version. Seppä Ilmarinen edustaa sitä arkkityyppiä, joka saa lopulta puolisokseen Pohjolan kauniin, mutta vaikeasti tavoiteltavan neidon.” (Sami Nuora)

ANNA Aalto

Talon Hengetär

Ennen vanhaan kaikilla taloilla tiedettiin olevan omat haltijansa, jotka hoitivat erilaisia tehtäviä siinä missä talotontut. Haltiat vastaavat talon suojeluksesta, hyvästä onnesta sekä luovat taloon tunnelman. Anna on Alkemistin Talon Hengetär, talon Tuonpuoleisten haltioiden Tämänpuolinen sanansaattaja ja edustaja. Jos jokin asia vaatii huolenpitoa, oli kyseessä sitten sinuun tai Taloon liittyvä hyvinvointi ja viihtyvyys, ollaan Annan vastuualueella.

Alkemistiset osa-alueet: talon toiminnan johto, ympäristö, hyvinvointi, viihtyisyys, tunnelma

annaelisabet.aalto (at) gmail.com

Luonnossa kaikki kasvit, nousu- ja laskuvedet, sekä naisten terveys ovat Kuuttaren huolenpidon piirissä. Tietoa kuun liikkeistä on hyödynnetty kaikissa kulttuureissa esimerkiksi sadonkorjuun tai suojelusloitsujen ajoittamiseksi.

MIKKO Quist

Talon Maahinen

Mikko on Alkemistin Talon isäntä, talonmies ja talotonttu. Maahisen tapaan Mikko rapistelee nurkissa ja näyttää liikuskelevan varsin verkkaisesti, mutta kerkeää silti yllättävällä nopeudella ties mihin korjailemaan lähes mitä tahansa! Vaikka luuletkin nähneesi hänet juuri Alisessa tai kanalassa, onkin Mikko jo seuraavaksi portaikossa saapumassa alas Kirjokannelta. Kaikesta huolimatta sauna on lämmin ja ruoka pian valmista. Ilman Mikon ahkeruutta talossa asuminen olisi kertakaikkiaan mahdotonta.

Alkemistiset osa-alueet: isännöiminen, ruoka, eläimet, talon hallinnoiminen

carrotventures.farm
mikko.quist (at) carrotventures.fi


Luonnossa Maahiset tekevät kaikki ekologiset ylläpitotyöt hajottamalla kaiken vanhan ja lahonneen, sekä rakentamalla tilalle uutta ja kestävää.

SUVI Sistonen

Talon Otavainen

Suvi kokee maailman suurena taideteoksena ja muun muassa tästä syystä hän onkin Alkemistin Talon taiteellinen johtaja. Suvi näkee ja luo kauneutta, harmoniaa sekä järjestystä kaikkialla, sillä hänessä elää ikivanha Luonnon salainen Viisaus. Luonnon Viisaus on kaikille eliöille yhteinen kieli, mutta ihmiset ovat sen ajan saatossa unohtaneet. Luonnollisen herkkyytensä vuoksi Suvi on kuitenkin voinut herättää tämän erityisen voiman itsessään. Myös jos kuulet koskettavan musiikin kantautuvan jostakin, sen täytyy olla Suvi improvisoimassa rakkaan pianonsa ääressä.

Alkemistiset osa-alueet: parannus- ja viisausperinteet, ihmisen sisäinen viisaus ja intuitio, yhteen kokoaminen, Alkemistin Talon kotisivujen luoja, musiikki, valokuvaus,

suvisistonen.com
suvi.sistonen (at) gmail.com


Kaikki Pohjoiset kansat ovat olleet ”Otavaista oppimassa”, sillä Otavan Ajaton Viisaus jäsentää vuodenkierron ja luonnon järjestyksen.

Sami nUORA

Talon Taivaannaula

Löytyykö kaikkien muinaisten kulttuurien opetuksista Ajatonta Viisautta? Mitä esivanhempamme, tietäjät ja shamaanit yrittivät meille kertoa tarinoillaan ja myyteillään? Näiden kysymysten ääressä viihtyy Sami etsiessään päättäväisesti sitä salaperäistä Tietä tai Polkua, josta monissa eri kulttuureissa tarinoidaan. Sami on kirjoittaja, puhuja ja urbaanin luonnonlääkinnän opettaja, jonka voi löytää kirjoineen milloin jostakin talon huoneista tai talon lähiympäristöstä. Sami kutoo yhteen kaupunkilaisuutta ja luonnonmukaisuutta, teknologiaa ja filosofiaa.

Alkemistiset osa-alueet: yrtit ja kasvit, mytologia, viisausperinteet ja historia, kirjoittaminen, tutkimustyö

saminuora.com
info (at) saminuora.com


Taivaannaula eli Pohjantähti on kaikkien Pohjoisten kansojen tuntema taivaallinen ja muuttumaton keskipiste, jota kaikki muu taivaan ja maan välillä kiertää. Sen sanotaan symboloivan totuutta, joka on löydettävissä jokaisen ihmisen omasta sisimmästä.